Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, 31/8-2/9/2017, Ρόδος

Share this

cest2017Το Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2017) θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2017. Το CEST2017 είναι το 15ο μιας σειράς επιτυχημένων επιστημονικών συναντήσεων, οι οποίες διοργανώνονται ανά διετία από το 1989. Το συνέδριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον τομέα του Περιβάλλοντος στην Ελλάδα, έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό γεγονός συγκεντρώνοντας πάνω από 400 συνέδρους από 60 διαφορετικές χώρες.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών για την αντιμετώπιση καίριων περιβαλλοντικών προβλημάτων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Ένας μεγάλος αριθμός εισηγήσεων παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας στον τομέα του Περιβάλλοντος. Παρουσιάζονται επίσης θέματα Περιβαλλοντικής νομοθεσίας και προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση διαλόγου για τη χάραξη Εθνικής πολιτικής σε τομείς όπως η διαχείριση αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή, ο αειφόρος τουρισμός, η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, οι ενεργειακές τεχνολογίες και η δημόσια υγεία. Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες του CEST2017 παρουσιάζονται εδώ.

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού έχουν ήδη απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής και θα συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσιάζονται εδώ.

To CEST2017 υποστηρίζεται επιστημονικά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα), το Πανεπιστημίου του Σαλέρνο (Ιταλία) και το Imperial College London (Μεγάλη Βρετανία). Ο κύριος διοργανωτής είναι το Global NEST (Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – Global Network of Environmental Science and Technology). Οι εργασίες του CEST2017 τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη δήλωση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του CEST2017 (http://cest.gnest.org).

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor