Εκδήλωση προώθησης οινικού τουριστικού πακέτου στις Βρυξέλλες από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού

Share this

Εντάσσεται στο σχεδιασμό προώθησης ειδικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται για τη συμπλήρωση 1.000 ετών από τη ρωσική παρουσία στο Άγιον Όρος 

Με την ευκαιρία διεξαγωγής της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Salon Des Vacances, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 4 μέχρι και τις 8.2.16 ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο tour operator «Essential Greece» (που ειδικεύεται στην πώληση ελληνικών προορισμών στο Βέλγιο και συνεργάζεται με επιχειρήσεις της προαθωνικής χερσονήσου) οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μία υψηλής αισθητικής και ποιότητας θεματική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν στη βελγική τουριστική αγορά την οινική διαδρομή με τίτλο «οι δρόμοι του ευλογημένου οίνου και των συμποσίων».

40 εκπρόσωποι Τύπου διαπιστευμένοι στον τουρισμό, στη γαστρονομία και στις οινοδιαδρομές, wine bloggers αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, που συνεργάζονται με το Essential Greece παρακολούθησαν τα επί μέρους δρώμενα της επαγγελματικά δομημένης παρουσίασης, δηλ. την προβολή :

–         Tης προαθωνικής χερσονήσου ως ολοκληρωμένου προορισμού διακοπών,

–         Του Mount Athos Area KOUZINA, ως δημοφιλέστερου γαστρονομικού project των Βαλκανίων,

–         Της οινικής διαδρομής που αναδεικνύει ολόκληρη την οινολογική παράδοση της ανατολικής Χαλκιδικής και του Άθωνα,

–         Της αθωνικής γαστρονομίας.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παρακάθησαν σε δείπνο, το οποίο προετοιμάσθηκε επιμελώς από τον αγιορείτη μοναχό Μελίτωνα και το θεσσαλονικιό chef Δημήτρη Κουλτούκη του ελληνικού restaurant & cellar «Strofilia», που φιλοξένησε την εκδήλωση. Τα οκτώ (8) πιάτα του δείπνου προέβαλαν την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA με τίτλο «η μοναστηριακή κουζίνα» και άφησαν τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις.

Η γαστρονομική εμπειρία των συνδαιτημόνων συνδυάσθηκε και συμπληρώθηκε από δοκιμές αθωνικών οίνων, οι οποίοι παράγονται στο Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγίου Όρους από την «Οινοποιεία Τσάνταλη», αλλά και από επίδειξη αγιορείτικης ζαχαροπλαστικής τεχνικής, ολοκληρώνοντας έτσι τη μοναδικότητα του προσφερόμενου προϊόντος αλλά και της πρωτοβουλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω οινική διαδρομή, η οποία ήδη πωλείται στη Γερμανία από εξιδεικευμένο γραφείο οινολογικού τουρισμού, περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Αρναίας, συμμετοχή στις τσιπουρογιορτές και τα καζανέματα της Μεγάλης Παναγίας, περιηγήσεις στη γαστρονομική Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή, μοναστηριακά γεύματα στα ξωκλήσια της Στρατονίκης, του Παλαιοχωρίου και του Στρατωνίου, καθώς και επισκέψεις σε επιλεγμένους αμπελώνες και οινοποιεία της Αθωνικής Πολιτείας. Πρόκειται για εξαιρετικά «διαφορετικό» πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε οινοταξιδευτές / γαστρονομικούς επισκέπτες και :

  • προωθεί μια ιδιαίτερη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος),
  • τοποθετεί στον τουριστικό χάρτη νέους τοπικούς προορισμούς,
  • συνδέει με ευρηματικό τρόπο την ορεινή με την παράκτια ζώνη του Δήμου Αριστοτέλη,
  • μετατρέπει ανθρώπινες δραστηριότητες, παραδόσεις και τοπικές πολιτισμικές εκδηλώσεις σε τουριστικές μορφές.

Η προώθησή της στο Βέλγιο αποτελεί κρίκο της τοπικής προωθητικής αλυσίδας, η οποία αξιοποιεί καθετί που προσφέρεται στον τόπο και το τοποθετεί με σύνεση και λόγο στις τουριστικές αγορές, αφού πρώτα έχει μελετήσει και αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά και τις τάσεις τους. Με τον τρόπο αυτό κάθε επί μέρους στόχευση έχει απόδοση και αποτέλεσμα.

«Φέτος συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος», αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Περικλής Δράκος και συνεχίζει :«σκύβουμε με σεβασμό και ευλάβεια στην αθωνική παραγωγή και την προωθούμε στον κόσμο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους αγιορείτες μοναχούς που τη συνθέτουν, διαμορφώνοντας στην περιοχή γύρω από τον Άθωνα μοναδικούς τρόπους ζωής και φαινομένων».

Τον εν λόγω πρόγραμμα παραδόθηκε στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να το διοχετεύσουν στην αγορά των Κάτω Χωρών, ενώ – συμφωνήθηκε – οι πρώτοι 30 Βέλγοι που θα το αγοράσουν να λάβουν ως δώρο μία φιάλη εκλεκτού αθωνικού οίνου από το «Μετόχι Χρωμίτσα».

Πριν από τη διεξαγωγή της εκδήλωσης στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού επισκέφθηκαν εκθέτες της Salon Des Vacances, προκειμένου να συσφίξουν τις ήδη αναπτυσσόμενες σχέσεις τους, ενώ πραγματοποίησαν επαγγελματικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τριών (3) τουριστικών γραφείων που προσέλκυσαν τα τελευταία χρόνια. Οι προβλέψεις των Βέλγων επαγγελματιών για την τρέχουσα χρονιά μιλούν για καθοριστική αύξηση των «βελγικών αφίξεων» στην περιοχή.

Η προσπάθεια του Οργανισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Άνοιξη, όπου Βέλγοι και Γάλλοι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων αναμένονται στην ανατολική Χαλκιδική, προκειμένου να λάβουν μέρος στο «ταξίδι του Πάσχα» και να αποκτήσουν πλέον βιωματικές τουριστικές εμπειρίες «επί του πεδίου».

Κατά τη διάρκεια τέλος του Mount Athos Area KOUZINA ομάδα Βέλγων εκπροσώπων Τύπου καταφθάνει στην προαθωνική χερσόνησο, προκειμένου να λάβει μέρος σε εκείνες τις δραστηριότητες της διοργάνωσης που σχετίζονται με τη μικρασιάτικη κουζίνα και τις καλοκαιρινές προτάσεις του προορισμού.

Ολόκληρο το οινικό πακέτο διακοπών περιγράφεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού : http://en.mountathosarea.org/what-to-do/wine-tours/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor