Ενδιαφέρον απο την Ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού για τα αθλητικά και προπονητικά κέντρα της Ελλάδας

Share this

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης συναντήθηκαν με την Ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού για την ανάπτυξη του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού

Το πρώτο βήμα για την έναρξη συνεργασίας  Ελλάδας και Ρωσίας στον αθλητικό και προπονητικό τουρισμό έγινε στη συνάντηση της  Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη με την αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού. Κοινή επιδίωξη αποτελεί οι Ρωσικές εθνικές ομάδες να επιλέγουν τα αθλητικά και προπονητικά κέντρα της χώρας μας για την προετοιμασία τους και να αναπτυχθούν αθλητικές συνέργειες.

Η επίσκεψή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της κας Κουντουρά, σε στενή συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη. Εντάσσεται στο πλαίσιο του  Έτους Τουρισμού 2017-2018 Ελλάδας Ρωσίας, και στον ευρύτερο  υλοποιούμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού  για την ανάπτυξη  του θεματικού τουρισμού όλο το χρόνο στην Ελλάδα.

Τη Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος και επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Ρωσίας, κ.Yury Borzakobskiy, ο Διευθυντής Αθλητισμού κ.Andrei Kruporushnikov, ο συντονιστής του προγράμματος κ. Andrey Shlyapnikov, και ο επικεφαλής του τμήματος Υποστήριξης της Εθνικής Ομάδας της Ρωσίας κ. Nikolai Lukashkin.

Η κα Κουντουρά  αναφέρθηκε στην στοχευμένη προσπάθεια τα τελευταία δυόμισι χρόνια  για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο. Τόνισε ότι ο αθλητικός και προπονητικός τουρισμός συμβάλει στην επιμήκυνση της περιόδου και   μπορεί να αποφέρει σημαντικά τουριστικά, αθλητικά και οικονομικά οφέλη,  στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίας.

«Από την πλευρά μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτή, και με  τη φιλοξενία που μπορούμε να παρέχουμε στους αθλητές, τις οικογένειές τους, τις ομάδες και όσους θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα μας για αθλητικό τουρισμό

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τη φιλοξενία εθνικών ομάδων της Ρωσίας στη χώρα μας για προετοιμασία. Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο και μια νέα στρατηγική που θέλουμε να χαράξουμε στον ελληνικό αθλητισμό. Γεγονός που θα φέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και για τους αθλητές μας, αλλά και θα βοηθήσει και την οικονομία της χώρας μέσω της ανάπτυξης των δράσεων του αθλητικού τουρισμού».

Σε δηλώσεις του ο  Διευθυντής Αθλητισμού κ. Kruporushnikov τόνισε ότι στόχος είναι «να επενδύσουμε από κοινού στην συνεργασία των δύο χωρών».

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί σε πρώτη φάση  αθλητικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα (ΟΑΚΑ), Καλαμάτα και Κρήτη.

«Θεωρούμε ότι κατάλληλες υποδομές υπάρχουν στην Κρήτη στην Ρόδο και σε άλλες περιοχές.  Οι μήνες Μάρτιος- Απρίλιος και Οκτώβριος-Νοέμβριος είναι ιδανικοί λόγω των κλιματολογικών συνθηκών για τις προπονήσεις των Ρώσων αθλητών».

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε εξετάζονται και άλλες δυνατότητες με συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις  για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, την επιμόρφωση των  προπονητών, και την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor