Νέες συνεργασίες από την καρδιά της Ευρώπης!

Share this

athosberlinΠρόγραμμα Β2Β επαγγελματικών συναντήσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ πραγματοποίησε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού

Σειρά προκαθορισμένων επαγγελματικών συναντήσεων πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ι.Τ.Β. (9 – 13.3.16) ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, παρουσιάζοντας σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από ολόκληρη την Ευρώπη και τη μεσογειακή λεκάνη ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα θεματικών διακοπών.

Η διευθέτηση και πραγματοποίηση των επαφών αποτέλεσε προϊόν καταγραφής υφιστάμενων συνεργασιών, προκειμένου αυτές να ενισχυθούν, αλλά και θεματικών μορφών τουρισμού ώστε να προταθούν νέες συνεργασίες.

Ελβετική αγορά

Πραγματοποιήθηκαν 5 συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από την Ελβετία, η τουριστική αγορά της οποίας αποτελεί στόχο για τις νεοφυείς κυρίως επιχειρήσεις της ανατολικής Χαλκιδικής. Κατά τη διάρκεια των επαφών παρουσιάσθηκε ο τουρισμός πολυτελείας και yachting, τα κέντρα ευεξίας της περιοχής, οι private αποδράσεις σε μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος και η gourmet γαστρονομία, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις συνεδριακές προτάσεις της προαθωνικής χερσονήσου. Το έκδηλο ενδιαφέρον των συνομιλητών είχε ως αποτέλεσμα το «κλείδωμα» της συμμετοχής τους στο πρώτο «ελβετικό» ταξίδι εξοικείωσης που οργανώνεται ποτέ στη Χαλκιδική και θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Ιταλική αγορά

Ιδιαίτερες ήταν οι 3 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με Ιταλούς tour operators και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, οι οποίες είτε αναμένεται να αναζωπυρώσουν παλιές συνεργασίες είτε να σηματοδοτήσουν νέες. Η παρουσίαση του νέου επαγγελματικού οδηγού που εξέδωσε ο Οργανισμός πριν από τρεις μήνες, αναφορικά με το θαλάσσιο τουρισμό και τις πολλαπλές δυνατότητες του προορισμού γύρω από το καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών, αφενός μεν τοποθετεί στον τουριστικό χάρτη νέους τοπικούς προορισμούς, αφετέρου προκαλεί το επαγγελματικό ενδιαφέρον ενισχύοντας την «καλοκαιρινή» φήμη της περιοχής.

READ ALSO  Andronis Hotels Nominated for Prestigious Condé Nast Traveler 2024 Readers Choice Awards

Γερμανική αγορά

Ακολούθησαν 12 πολύ ενδιαφέρουσες επαφές με Γερμανούς κλαδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι είτε συνεργάζονται με επιχειρήσεις της περιοχής μέσω τοπικών τουριστικών γραφείων είτε εξέφρασαν ενδιαφέρον σύναψης νέων επαγγελματικών συμφωνιών, εφόσον οι συνθήκες και το κλίμα δεν αποτρέψουν την πρόθεση. Η εστίαση εδώ αφορούσε διακοπές ειδικού ενδιαφέροντος με τον ιστορικό, περιπατητικό και πολιτιστικό τουρισμό να κυριαρχούν ως προς το θέμα.

Τουρκική αγορά

Οι 4 επαφές με Τούρκους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων είχαν ως θέμα τη σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου των Σιδηροκαυσίων με τον city break τουρισμό της Θεσσαλονίκης αλλά και την τοποθέτηση στην πολιτιστική διαδρομή που ακολουθεί την Εγνατία Οδό από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη της ημερήσιας πολιτιστικής επίσκεψης στην ανατολική Χαλκιδική. Τόσο οι συνομιλητές όσο και η εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB) αναμένονται στα μέσα του Απρίλη στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ειδικό ταξίδι εξοικείωσης και γνωριμίας με το νέο προσφερόμενο προϊόν.

Οι υπόλοιπες χώρες

Δεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία, την Κύπρο, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελλάδα και χώρες της ρωσικής επικράτειας, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατά περίπτωση για τις θεματικές προτάσεις του προορισμού. Ανάλογες ήταν και οι επαφές με Γερμανούς εκπροσώπους Τύπου, 4 από τους οποίους θα λάβουν μέρος σε press trip κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Mount Athos Area KOUZINA 2016.

READ ALSO  Andronis Hotels Nominated for Prestigious Condé Nast Traveler 2024 Readers Choice Awards

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor