Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κορυφαία Επιστημονική Εκδήλωση της European Association of Neurosurgical Societies (EANS)

Share this

eans2016athΣτις 4-8 Σεπτεμβρίου 2016 διενεργήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, το 16οΠανευρωπαϊκό Νευροχειρουργικό Συνέδριο το οποίο αποτελεί την κορυφαία Επιστημονική Εκδήλωση της European Association of Neurosurgical Societies (EANS).

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε Επιστημονική Επιτροπή Ελλήνων Νευροχειρουργών με Πρόεδρο τον Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Σελβιαρίδη, Αντιπρόεδρο τον Διευθυντή Ν/Χ και Πρόεδρο της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ), κ. Αλέξανδρο Ανδρέου, Γραμματέα τον Αν. Καθ. κ. Νικόλαο Φόρογλου και μέλη τους κκ. Ιωάννη Πατσαλά , Εμμανουήλ Χατζιδάκη, Κωνσταντίνο Φουντά και Αθανάσιο Χατζησωτηρίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 1600 νευροχειρουργοί από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από ΗΠΑ, Νότιο Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία, 82 χώρες συνολικά. Η συμμετοχή αυτή ήταν πρωτόγνωρη για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η δε επιστημονική δραστηριότητα υπήρξε εξαιρετική τόσο από πλευράς αριθμού επιστημονικών παρουσιάσεων (υποβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν άνω των 2000 εργασιών και άνω των 500 διαλέξεων), όσο και από πλευράς ποιότητας των επιστημονικών εργασιών .

Μεταξύ των εργασιών που παρουσιάσθηκαν, ανακοινώθηκαν πολλές καινοτόμες νευροχειρουργικές μέθοδοι καθώς και αποτελέσματα μελετών που θα επηρεάσουν άμεσα την υγεία χιλιάδων ασθενών.

READ ALSO  Record-Breaking Attendance at the 2024 European Women's Chess Championship in Rhodes, Greece

Επιλεκτικά αναφέρονται:

  • ασφαλέστερες μέθοδοι εξαίρεσης όγκων εγκεφάλου με τη χρήση νευροπλοήγησης, διεγχειρητικού νευροφυσιολογικού ελέγχου και διεγχειρητικής απεικόνισης
  • σημασία της έγκαιρης παρέμβασης στους όγκους εγκεφάλου και ανακοίνωση της νέας κατάταξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που στηρίζεται στην μοριακή ανάλυση
  • προωθημένες χειρουργικές, ακτινοχειρουργικές και ενδαγγειακές μέθοδοι αντιμετώπισης ανευρυσμάτων και άλλων αγγειακών παθήσεων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού
  • διαδερμικές τεχνικές σπονδυλοδεσίας για εκφυλιστικές παθήσεις στην προοδευτικά γηραιότερη κοινωνία με μείωση του χειρουργικού τραύματος
  • αποσαφήνιση ενδείξεων ενδοσκοπικών τεχνικών μικροδισκεκτομής
  • εφαρμογή ενδοσκοπικών διαρινικών εξαιρέσεων αδενωμάτων της υπόφυσης και χρήση της νέας γενιάς 3D ενδοσκοπίων
  • εγκεφαλική διέγερση για τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Όλοι οι σύνεδροι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, σχολιάζοντας με εγκωμιαστικά σχόλια το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προγράμματος, τις άρτια διοργανωμένες κοινωνικές εκδηλώσεις (όπως η επίσκεψη και το γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης) και την εξαιρετική αισθητική, ακουστική και τεχνολογική υποδομή των συνεδριακών χώρων του Μεγάρου Μουσικής.

“Η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου στην Ελλάδα υπήρξε από όλες τις απόψεις μεταξύ των πιο πετυχημένων των τελευταίων δεκαετιών και σίγουρα η αρτιότερη των τελευταίων ετών” σχολίαζαν πολλοί εκ των συνέδρων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της EANS, Prof. Andree Grotenhuis.

READ ALSO  Conference Travel for Digital Nomads in Greece - Unlocking Opportunities

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor