Παρουσίαση των σχεδίων της Fraport Greece για το Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Share this
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση: (από αριστερά): κ.κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, PR Manager της Fraport Greece, Κωνσταντίνος Θεοφανίδης, Project Manager της Fraport Greece, Αλέξανδρος Ευστρατίου, Airport Manager του Αεροδρομίου Σαντορίνης

Α. Ζinell: «Το αεροδρόμιο Σαντορίνης θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια άλλο ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού»

Σαντορίνη – Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού της Σαντορίνης, η Fraport Greece παρουσίασε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Σαντορίνης. Η εκδήλωση αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο για όλα τα θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού γενικότερα.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε το μέλλον του αεροδρομίου της Σαντορίνης. Η απαράμιλλη ομορφιά και τo μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης συγκινούν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους ανθρώπους από όλο τον κόσμο χαρίζοντας τους αναμνήσεις αξέχαστες. Η μοναδικότητα της Σαντορίνης θέτει, αναπόφευκτα, τον πήχη ψηλά: Στόχος μας είναι η ταξιδιωτική εμπειρία κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται το νησί να είναι αντάξια της ομορφιάς του συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα θετική εικόνα του προς όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο Σαντορίνης θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια άλλο ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού. Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί είναι τεράστιες. Συνεπώς, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των επιβατών. Έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες να βελτιώνονται συνεχώς. Σύμμαχοί μας στην προσπάθειά αυτή είναι οι τοπικοί φορείς και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε. Μαζί, θα δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική, ώστε η Σαντορίνη να αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αξίζει».

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 235% στη συνολική έκταση του αεροσταθμού, η οποία θα ανέρχεται στα 15.640 m2 με την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 112% αύξηση των σταθμών Check-in, 100% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor