Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Share this
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τους αθλητές Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, τον αθλητή Μιχάλη Κακιούζη, τον κ. John Katsikas, εκπρόσωπος της United Airlines και τον κ. Piter Vlitas, αντιπρόεδρο του Travel Leader’s Group

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά παρευρέθηκε στη Νέα Υόρκη  στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αθλητισμό και τον Ελληνισμό που διοργάνωσε ο CosmosFM για τα 30 χρόνια λειτουργίας του και που συνδέθηκαν  με την 30η επέτειο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ το 1987.

Η Υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον Γιάννη και το Θανάση Αντετοκούνμπο, οι οποίοι εκφράστηκαν με πολύ αγάπη και με πολύ θερμά λόγια για την πατρίδα και ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση της κας Κουντουρά  να γίνουν πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού ώστε να  συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας διεθνώς.

Σε ειδική τιμητική τελετή στο  Terrace on the Park, η Υπουργός Τουρισμού απένειμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το  βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς για την προώθηση του Ελληνισμού. Παρουσία  του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του αν.μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβη κ. Διονυσίου Καλαβρέζου, του Γενικού Προξένου κ. Κωνσταντίνου Κούτρα,  του Προξένου κ.Μάνου Κουμπαράκη  και εκπροσώπων της Ομογένειας,  βραβεύτηκαν επίσης ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Μιχάλης Κακιούζης για τον προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ με το βραβείο Ελληνικού Πνεύματος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την διάδοση του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους και οι γονείς των αθλητών, Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο  με το Βραβείο Ελληνικής Παράδοσης.

Η Υπουργός απευθυνόμενη στους τιμώμενους αθλητές,  επισήμανε  ότι ο τουρισμός, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους  και ανοίγει νέες γέφυρες συνεργασίας. Εξήρε  το ήθος, τη φλόγα και την προσφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που  «σε  κάθε ευκαιρία μιλά για την Ελλάδα που την έχει μέσα στην καρδιά του και στην ψυχή του και την εκπροσωπεί επάξια με ήθος, με σεβασμό και με πάθος» και συνεχάρη τους  γονείς του και  όλη την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Με συγκίνηση απευθύνθηκε στον Παναγιώτη Φασούλα και Μιχάλη Κακιούζη για τη διαχρονική προσφορά τους και  τόνισε: «Είστε  πραγματικοί αγωνιστές  που έχετε συμβάλλει με τη μακρά πορεία σας στις μεγάλες επιτυχίες της χώρας μας στον αθλητισμό διεθνώς. Μας έχετε χαρίσει απίστευτες στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας. Είστε τα πρότυπα που  εμπνέουν  τους Έλληνες και Ελληνίδες σε κάθε γωνιά της γης, και ειδικά τα νέα παιδιά». 

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας και της Ομογένειας και στην υποστήριξή τους  στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και στη  δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην Αμερική και διεθνώς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, διοργανώθηκαν  στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Adelphiφιλικοί αγώνες μεταξύ επίλεκτων ομάδων ελληνικών μπάσκετ ελληνικών σχολείων και κοινοτήτων της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης, όπου οι τιμώμενοι αθλητές   προπόνησαν τις ομάδες των νέων και χάρισαν θεαματικά στιγμιότυπα στους παριστάμενους. Στο κατάμεστο γήπεδο, παρουσιάστηκαν αφιερωματικά βίντεο  για κάθε αθλητή ξεχωριστά, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με τις ομορφιές της Ελλάδας του ΕΟΤ, που ήταν υποστηρικτής των εκδηλώσεων.

Η Υπουργός παρακολούθησε τους αγώνες μαζί με την οικογένεια Αντετοκούνμπο  και τους κ.κ. Φασούλα και Κακιούζη, τους οποίους συνεχάρη  για την συμβολή τους στον αθλητισμό και στη διεθνή εικόνα της χώρας, ενώ  παραχώρησε  συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν τις εκδηλώσεις, καθώς και στο πρόγραμμα του  CosmosFM.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor