Η νέα απευθείας πτήση Ντουμπάι – Νέας Υόρκη μέσω Αθήνας, αποτελεί  μεγάλη επιτυχία για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού

Share this
-Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον κ. Peter Vlitas, Aντιπρόεδρο των Αεροπορικών Σχέσεων του Travel Leaders Group των ΗΠΑ (αριστερά) και τον κ. Hubert Frach, Divisional Senior Vice President, Commercial Operations West της Emirates (δεξιά)

Στις σημαντικές  προοπτικές που ανοίγονται για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Ελλάδος, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ΗΠΑ αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της στο επίσημο δείπνο για την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης  Ντουμπάι- Νέας Υόρκης μέσω Αθήνας που διοργάνωσε η Emirates Airlines με την παρουσία στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπων της Ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής.

Ο  εκπρόσωπος  της Emirates, κ. Hubert Frach(Divisional Senior Vice President, Commercial Operations West) ευχαρίστησε την Υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα που ολοκληρώθηκε με την έναρξη του δρομολογίου καθώς και για την εδραίωση αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης.

Η Υπουργός τόνισε ότι η έναρξη αυτής της πτήσης καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που το Υπουργείο Τουρισμού διαπραγματεύτηκε και υποστήριξε θερμά, υλοποιεί έναν στόχο ετών, αξιοποιεί τις δυνατότητες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες  για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και της επιβατικής κίνησης σε τρεις πολύ δυνατούς  προορισμούς τριών ηπείρων.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  που η Emirates αξιολόγησε  την πρόταση αυτή και προχώρησε στην υλοποίησή της. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας στην Ελλάδα, στις δυνατότητες και στις προοπτικές της αμοιβαίας τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο άνοιγμα των ΗΑΕ και των αγορών της Μέσης Ανατολής, ως  στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται από το 2015, καθώς και στις στοχευμένες ενέργειες για την δυναμική  ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφεται σημαντική αύξηση από τις αγορές αυτές.

«Η πτήση αυτή θα αποτελέσει  την αρχή και για άλλα δυναμικά ανοίγματα στον τουρισμό, με πολλαπλά οφέλη για όλους όσους επενδύουμε με όραμα στην ανάπτυξη» ανέφερε η κα Κουντουρά.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την άφιξη της εναρκτήριας πτήσης.

Αναφέρθηκε  στις εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας του Υπουργείου με τον αερομεταφορέα των ΗΑΕ και επισήμανε ότι η Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πολύ θερμά την καθιέρωση του απευθείας δρομολογίου όλο το χρόνο, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Ελλάδας με το εξωτερικό.

«Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα δημιουργεί νέες ευκαιρίες και η νέα αυτή πτήση εκτιμούμε ότι θα αναδείξει τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει στην ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης.  Αποτελεί  επιτυχία που μοιραζόμαστε. Δημιουργεί νέες ευκαιρίες και ισχυρές προοπτικές συνεργασιών στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική βιομηχανία» επισήμανε η κα Κουρνέτα.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Author: Editor