Tripinview.com: η Ελληνική καινοτομία, η οποία παρουσιάζει τις ακτές της Μεσογείου, στους ταξιδιώτες όλου του κόσμου

Share this
Το Tripinview.com, ο πρώτος οπτικός ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο επιτρέπει στους επισκέπτες του να δουν την ακτογραμμή της Μεσογείου, με 300 ώρες βίντεο και 800.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Οι χρήστες του ιστότοπου και των mobile applications σε iOS και Android απολαμβάνουν τους παραθαλάσσιους προορισμούς, μέτρο προς μέτρο, όπως είναι στην πραγματικότητα.

Το Tripinview.com είναι μία καινοτόμος, σε παγκόσμιο επίπεδο, διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία προσφέρει, για πρώτη φορά, γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, που προβάλλονται πάνω σε χάρτη, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες και πρωτότυπη μουσική.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Synodos Travel Management Group SA, (που αντιπροσωπεύει το Trip In View) Τάσος Διαβάτης,  «Η πρωτοτυπία της πλατφόρμας βρίσκεται στο συνδυασμό 4 + 2 καινοτομιών, δηλαδή 6 συστατικά που δεν είχαν συνδυαστεί, ποτέ μέχρι σήμερα, με αυτό τον τρόπο. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει ταυτόχρονη κινηματογράφηση και φωτογράφιση της ακτογραμμής. Το δεύτερο είναι ότι η ακτογραμμή είναι πλήρης, δηλαδή σε κάθε χώρα είναι αποτυπωμένη σε φωτογραφίες και video «μέτρο προς μέτρο». Το τρίτο είναι ότι όλη αυτή η κινηματογραφική και φωτογραφική αποτύπωση γίνεται από επανδρωμένο ελικόπτερο και το τέταρτο είναι ότι αυτό το οπτικό υπερθέαμα παρουσιάζεται δωρεάν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που προσφέρει συγχρονισμένο και γεωδαιτημένο το οπτικό υλικό».
Και συνέχισε προσθέτωντας, «Οι δύο επιπλέον καινοτομίες βρίσκονται στο γεγονός ότι το video και οι φωτογραφίες μπορούν να εναλλάσσονται κατά την πλοήγηση μεταξύ τους και το ένα να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το άλλο. Ταυτόχρονα η θέση προβάλλεται πάνω σε χάρτη για κάθε μέτρο της ακτογραμμής και ο χάρτης αποτελεί τον οδηγό (controller) του video και των φωτογραφιών».
Η πλατφόρμα διατίθεται σε web, σε web mobile, σε IOS app και σε Android app και παρουσιάζει την ακτογραμμή της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας στη Μεσόγειο, μέρος της ακτογραμμής της Πορτογαλίας και ολόκληρη την ακτογραμμή της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μονακό και της Μάλτας, με συνολικό μήκος 40.000 χιλιόμετρα!
Το Tripinview απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για αναψυχή σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Και όχι μονο! Είναι η μοναδική πλατφόρμα που δίνει την πραγματική διάσταση των προορισμών για όσους κάνουν διακοπές με σκάφος, για τους εξερευνητές ερημικών παραλιών, για τους αθλητές extreme sports, ακόμη και για τους ψαράδες!
Με τη χρήση των εργαλείων αναζήτησης, ο επισκέπτης του Tripinview.com έχει τη δυνατότητα να «πετάξει» πάνω από 500 παραθαλάσσιους προορισμούς και 7.500 σημεία ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα, μαζί με την εξερεύνηση της περιοχής, όπου μπορεί να δεί παραλίες, μαρίνες, λιμάνια, αγκυροβόλια, χωριά και αστικές περιοχές, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια μπαρ, παραθαλάσσια Beach Bar, καταστήματα,  εταιριες Real Estate όπως ακριβώς είναι, μπορεί να κάνει απευθείας κρατήσεις στο ξενοδοχείο η κατάλυμα  της επιλογής του, έχοντας σαφέστατη εικόνα της τοποθεσίας όπου βρίσκεται, των εγκαταστάσεών του, τι υπάρχει κοντά σε αυτό, της πλησιέστερης παραλίας, τι είδους παραλία είναι, αν υπάρχουν άλλες μικρές παραλίες τις οποίες μπορεί να επισκεφτεί κ.ο.κ. Κι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει μετά…μουσικής και μάλιστα πρωτότυπης, έτσι ώστε το «ταξίδι» του να γίνει ακόμη πιο ευχάριστο.
Οι χρήστες του Tripinview μπορούν να οδηγηθούν στον προορισμό που θέλουν, με διάφορους τρόπους, όπως: να επιλέξουν «Αναζήτηση και Χάρτης» και να πληκτρολογήσουν τον προορισμό τους στο πλαίσιο αναζήτησης, να πατήσουν στην κόκκινη γραμμή που εμφανίζεται στον χάρτη ή να επιλέξουν «Διαλέξτε προορισμό», την χώρα και το είδος των διακοπών που προτιμούν. Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες του ιστότοπου θα οδηγηθούν στην σελίδα που δείχνει τον προορισμό που επέλεξαν, με φωτογραφίες και video. Ταυτόχρονα, μπορούν να δουν όλα τα  παραθαλάσσια μέρη και τα ξενοδοχεία.-τουριστικά καταλύματα, επιχηρησεις εστίασης και γενικότερα όλες τις επιχηρησεις που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία.
Το 2015, το Tripinview βραβεύτηκε από την παγκόσμια κοινότητα δορυφορικής πλοήγησης για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει και την οποία ενσωματώνει στον ιστότοπο www.tripinview.com και στα mobile applications.
Αποτελεί ενα μοναδικό εργαλείο προώθησης όλων όσων ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία,  μιας και  δίνει την δυνατότητα παρουσίασης, σε συνέδρια, εκθέσεις, σεμινάρια, road show, με μοναδικό και καινοτόμο τροπο.
Τα προνόμια για τις επιχειρήσεις που προβάλλονται στο Trip in View, μεταξύ άλλων ειναι η αύξηση της επισκεψιμότητας, αύξηση των πωλήσεων, πλήρης έλεγχος και παρακολούθηση της προώθησης με αναλυτικά στατιστικά και πίνακες οιαδηποτε ώρα, και φυσικα ο εμπλουτισμός του web site των επιχειρήσεων με βίντεο και φωτογραφίες  υπερυψηλής ανάλυσης.
Η Κερκυρα αποτυπώνεται μοναδικά με 94 λεπτά βίντεο και 2.973 φωτογραφίες.
Το Τripinview.com παρουσίασε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπο και στις mobile εφαρμογές και κέρδισε το βραβείο του Regional Winner. Το βραβείο αντικατοπτρίζει την τεχνολογική ικανότητα του Tripinview να αξιοποιήσει και να αναδειξει την σημασία των υπηρεσιών και των υποδομών του δορυφορικού συστήματος Galileo. Το Tripinview θα χρησιμοποιήσει το Galileo για να βελτιώσει την ακρίβεια των geo-locations και να αυτοματοποιήσει την τεχνολογία σήμανσης με pin στις φωτογραφίες και στα βίντεο. Όλες οι εικόνες και τα βίντεο είναι geo-tagged και πλήρως συγχρονισμένα, καθιστώντας δυνατή τη μετάβαση από τις φωτογραφίες στο αντίστοιχο σημείο του βίντεο (και το αντίστροφο).
Κλείνοντας ο κύριος Τάσος Διαβατης ανέφερε, «Είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες και ως επιστήμονες, που καταφέραμε να δημιουργήσουμε το Tripinview.com, μία ιδέα, η οποία έγινε πραγματικότητα από την εργασία Ελλήνων επιστημόνων, καινοτόμων επαγγελματιών και έμπειρων επιχειρηματιών. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, η επένδυση στο Tripinview έχει ξεπεράσει τα 3.000.000€, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από start-up εταιρεία στο χώρο της Πληροφορικής. Έχουμε πίστη και πείσμα να πετύχουμε στο όραμά μας, να γίνει το tripinview,, ο νέος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι εξερευνούν προορισμούς και προγραμματίζουν τις διακοπές τους. Με αυτόν το στόχο υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει εμπλουτισμό του υλικού τόσο α) σε επίπεδο ακτογραμμών, όπως Κροατία, Καραϊβική, Μεξικό και β) σε επίπεδο ενδοχώρας (ποτάμια, βουνά, λίμνες, πόλεις), όσο και σε επέκταση σε άλλες χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή, η Geotag Aeroview έχει ήδη παρουσία, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία, την Τουρκία και τη Γερμανία».

Author: Editor